Libertatea religioasă între politică și politici
O analiză politică a standardelor internaționale, legislației naționale și practicii guvernamentale în pandemie
Description:... Libertatea gândirii, conștiinței și de religie este o condiție a bunei guvernări, importantă atât pentru credincioși, cât și pentru necredincioși. Este un obiectiv și un criteriu civilizațional. De ce? Dezvoltarea este un alt nume pentru pace. Pacea este rodul dreptății. Dreptatea se bazează pe respectarea drepturilor fundamentale ale omului pentru toți. Libertatea de credință și religie (Freedom of religion or belief – FoRB) este un drept central. Articolul 18 al Declarației Universale a Drepturilor Omului este în centrul tuturor drepturilor universale ale omului. Combină libertatea noastră exercitată individual și în comunitate, în spațiul privat și în spațiul public.
Este totodată un test de turnesol pentru toate drepturile omului: dacă libertatea religioasă nu este respectată, celelalte drepturi vor avea aceeași soartă. Libertatea de religie și credință (FoRB1) reprezintă demnitatea umană – principiul de bază al drepturilor omului. Demnitatea reprezintă unicitatea mea, originalitatea, drepturile mele, dar și îndatoririle mele față de celălalt și față de comunitatea în care trăiesc.
Freedom of thought, conscience and religion is a condition of good governance, important for believers and non-believers alike. It is a civilizational objective and criterion. Its protection is a precondition of sustainable development. Why? Development is another name for peace. Peace is the fruit of justice. Justice is based on respect of fundamental human rights for all. Freedom of religion or belief (FoRB) is a very central right. Art. 18 of the Universal Declaration of Human Rights (UDHR) is in the middle of all the universal human rights (HRs). It combines our freedom implemented individually and in community, in private and in public.
It is a litmus test of all HRs: if it is not respected other rights suffer the same fate.
Show description