Notos’un bu sayısını Enis Batur hazırladı
Adres Defteri
Edebiyatta Sahici ve Sanal Yolculuklar
• Alejandro Zambra: “Yazmak daima bir özeleştiridir.”
• Burcu Dündar Venner: Faruk Ulay’ın Modernist Penceresinden “Kitap”a Bakmak
• Joseph Conrad: Sanatçının Görevi
Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, her yıl bir sayısını bir yazarımıza teslim ediyor ve onun editörlüğünü koşulsuz kabul ediyor. Yazarımıza, kapağından son sayfasına dek, dilerse bütün sayıyı teslim edeceğini belirtiyor Notos. Bu yılki konuk editör Enis Batur. Enis Batur kendi konusunun başlığını Adres Defteri olarak belirledi. Bu konuda yazmasını istediği yazarları seçtikten sonra yazışmaları yaptı, görsellerin bulunmasına önayak oldu, ve çok özel bir konuda kapsamlı bir dosya hazırlandı. Bu sayının sunuşunu da Enis Batur yazdı. Adres Defteri dosyasına Enis Batur, Şavkar Altınel, Ekrem Işın, Nilüfer Kuyaş, İsmail Ertürk, Fatma Tülin, Levent Şentürk, Nilüfer Güngörmüş, Ertuğ Uçar, Semih Gümüş, İlhan Durusel, Armağan Ekici, Cem İleri ve İlyaz Bingül yazılarıyla katkıda bulunuyor.
Notos’un bu sayısında Alejandro Zambra ile yapılmış bir söyleşi yer alıyor. Latin Amerika’da şimdilerde yeni bir edebiyat yükseliyor. Genç yazarlar bağımsız bir anlayış içinde, çok önemli örnekler veriyor. Alejandro Zambra onların ilk akla gelenlerinden. İspanyolcanın en iyi yirmi iki yazarından birisi seçildi. Notos doğrudan Zambra’ya gitti, pek çok konuyu konuştu.
Bir Yazarın Seçtikleri bölümünde Hande Gündüz okurların ve yeni yazarların okumasını zorunlu gördüğü kitapları; Doğu Yücel de en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor.
Vecdi Çıracıoğlu, Ahmet Bozkurt ve Aziz Hatman kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.
#NotosKitap #NotosÖyküDergisi