آموزش

آیا باید نگران امواج گوشی هوشمند باشم؟

امواج موبایل که توسط گوشی‌ های هوشمند و دستگاه‌ های مخابراتی دیگر ایجاد می‌شوند، موضوعی است که برای بسیاری از افراد به یک پرسش تبدیل شده است: آیا باید از آنها نگران باشیم؟ این امواج، همواره در اطراف ما حاضر و فعال هستند، اما آیا تأثیرات آنها بر سلامتی ما واقعاً قابل توجه هستند؟ در این بلاگ از سایت فایلسو ، مارک دلانو ، یک نورورادیولوژیست و استاد دانشگاه ایالتی میشیگان و رئیس دپارتمان رادیولوژی در کالج پزشکی انسانی و کالج پزشکی استئوپاتیک، دیدگاه خود را در مورد این مسئله به اشتراک می گذارد.

تشتعات و امواج موبایل

انواع مختلفی از اشعه وجود دارد. ایمنی توسط میزان انرژی اشعه‌ ای که در بدن جذب می‌شود و اینکه آیا آن انرژی می‌تواند به سلول‌ ها یا ماده ژنتیکی آنها آسیب برساند، تعیین می‌شود. اشعه یونیزان که در رادیوگرافی‌ های پزشکی استفاده می‌شود، انرژی بیشتری دارد که به معنای پتانسیل بیشتر برای آسیب به سلول‌ ها است. از این نوع اشعه با احتیاط استفاده می‌شود تا از خطرات غیرضروری جلوگیری شود. اشعه غیر یونیزان ، مانند امواج رادیویی موبایل ها ، انرژی بسیار کمتری دارد — حدود یک میلیارد بار کمتر. این انرژی پایین به سلول‌ های ما آسیب نمی‌رساند.

آیا باید نگران تشعشعات و امواج موبایل ، دستگاه های بلوتوث یا ردیاب های تناسب اندام خود باشیم؟

پاسخ کوتاه این سوال نه است. سازمان غذا و دارو (FDA) هیچ شواهد قانع‌ کننده‌ ای مبنی بر خطر از استفاده از وسایل الکترونیکی شخصی پیدا نکرده است. مزایای کلی وسایل الکترونیکی شخصی می‌تواند بسیار زیاد باشد.

با هر نوع تابش و امواج، باید مدت زمان قرار گرفتن در معرض را نیز در نظر بگیرید. از تلفن خود چند دقیقه در روز استفاده می‌کنید یا ۱۴ ساعت؟ آیا آن را نزدیک صورت خود نگه می‌دارید یا ترجیح می‌دهید از ویژگی بلندگوی تلفن استفاده کنید؟ استفاده از تلفن در دست یا از طریق بلوتوث میزان انرژی جذب‌شده به سر را کاهش می‌دهد. توانایی شما برای جذب آن انرژی به فاصله دستگاه از پوست بستگی دارد.

سخن پایانی

همیشه مهم است که تفاوت بین تصادف و علیت را در نظر بگیریم. برای مثال، برخی از افرادی که از تلفن‌ های همراه استفاده می‌کنند ممکن است دچار سرطان مغز شوند. اما نتیجه گیری اینکه تلفن‌ های همراه باعث این بیماری می‌شوند، داستان دیگری است. فقط به این دلیل که دو چیز هم‌ زمان اتفاق می‌افتند، به این معنا نیست که یکی باعث دیگری می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا