مقاله

در گرمای شدید، آیا به الکترولیت‌ های بیشتری نیاز دارید؟

کمبود الکترولیت‌ ها می‌تواند به اختلالات جدی در عملکرد بدن منجر شود، از جمله کاهش فشار خون، سردرد و در موارد شدیدتر، تشنج و کما.وقتی که هوا گرم است، بدن با عرق کردن دما را پایین نگه می‌دارد. اما در این فرآیند تنها آب از دست نمی‌رود: بلکه الکترولیت‌ هایی مانند سدیم، کلسیم و پتاسیم که برای عملکرد صحیح بدن ضروری هستند، نیز از دست می‌روند.نوشیدنی‌های ورزشی، پودرها و قرص‌های هیدراسیون وعده می‌دهند که به شما در جبران الکترولیت‌هایتان کمک می‌کنند. اما چه زمانی واقعاً به آن‌ها نیاز دارید و آیا بهترین منبع هستند؟در این مقاله از سایت فایلسو به بررسی دقیق این موضوع می پردازیم.

الکترولیت‌ ها

بدن مانند یک مدار الکتریکی بزرگ و پیچیده است. الکترولیت‌ها — که شامل منیزیم، کلرید، فسفر و بی‌کربنات نیز می‌شوند — بار الکتریکی حمل می‌کنند که به اعصاب، عضلات و سلول‌ها اجازه می‌دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و به درستی عمل کنند.

الکترولیت‌ها به تنظیم میزان آب درون و خارج از سلول‌ها و رگ‌های خونی کمک می‌کنند؛ ضربان قلب را منظم نگه می‌دارند و به اطمینان از انقباض و انبساط صحیح عضلات کمک می‌کنند.

اما برای انجام این وظایف، الکترولیت‌ها باید در تعادل نگه داشته شوند. برای بیشتر افراد، مصرف یک رژیم غذایی مغذی و نوشیدن آب زمانی که تشنه هستند کافی است. اما عدم تعادل الکترولیت‌ها، چه زیاد یا کم، می‌تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد.

کمبود الکترولیت‌ ها

به گفته متخصصان، اگر زیاد عرق می‌کنید و مایعات زیاد مصرف نمیکنید، در معرض خطر کم‌ آبی بدن قرار می‌گیرید، که الکترولیت‌های شما را از تعادل خارج می‌کند.

برای مثال، داشتن سدیم کم در خون ممکن است فشار خون را کاهش دهد، که می‌تواند باعث سرگیجه یا سبکی سر هنگام ایستادن، سردرد و خستگی شود و گاهی اوقات باعث تهوع و استفراغ گردد،

عدم تعادل الکترولیت‌ها می‌تواند مشکلات دیگری مانند خشکی دهان و بی‌حسی در انگشتان دست و پا ایجاد کند. افراد همچنین با تپش قلب مواجه می‌شوند و در موارد شدید، عدم تعادل الکترولیت‌ها می‌تواند باعث تشنج، کما یا مرگ شود.

از دست دادن بیش از حد الکترولیت‌ها همچنین بر کلیه‌ها تأثیر می‌گذارد. در شرایط معمولی، کلیه‌ها با تولید ادرار، مواد سمی را از خون تصفیه می‌کنند. اما در هوای گرم، زمانی که ممکن است دچار کم‌آبی و از دست دادن الکترولیت‌ها شوید، بدن شما مقدار کمتری ادرار تولید می‌کند تا آب را حفظ کند، که منجر به فرصت بیشتری برای ایجاد کریستال‌ها و تشکیل سنگ کلیه می‌شود. توجه به علائمی که می تواند نشان دهنده عدم تعادل الکترولیت باشد، مهم است.

پیشگیری از عدم تعادل و کمبود الکترولیت‌ ها

به گفته کارشناسان، ساده‌ترین راه برای جلوگیری از عدم تعادل الکترولیت‌ها در طول گرما، اجتناب از داغ شدن یا کم‌آبی است. استفاده از مکان‌های دارای تهویه مطبوع، گرفتن دوش‌های سرد و حفظ هیدراسیون می‌تواند کمک کند.

با این حال، گروه‌هایی مانند کودکان کوچک، افراد مسن و کسانی که بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، کلیوی و دیابت دارند، بیشتر در معرض اختلالات الکترولیت هستند.

اگر مشکوک به کمبود الکترولیت‌ها هستید، به خصوص اگر زیاد عرق کرده‌اید یا علائمی مشاهده می‌کنید، نوشیدنی‌های ورزشی مانند گاتورید که حاوی الکترولیت‌ها هستند، گزینه خوبی در مواقع اضطراری است. نوشیدنی‌هایی مانند پدیالایت که قند کمتری و غلظت سدیم بالاتری نسبت به گاتورید دارند، همچنین می‌توانند جایگزین مناسبی باشند. قرص‌ها، پودرها و ژل‌های هیدراسیون نیز می‌توانند مکمل‌های مفیدی باشند. بیشتر این محصولات حاوی سدیم هستند که در صورت تعریق زیاد، جایگزینی آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

برای تهیه یک نوشیدنی الکترولیت سریع، مؤثر و مقرون به صرفه در خانه به سادگی نمک، آب و شکر را مخلوط کنید. افراد معمولی به احتمال زیاد نیازی به نوشیدنی‌های ورزشی یا ترکیبات الکترولیتی برای جایگزینی ندارند، زیرا وعده غذایی بعدی به احتمال زیاد کافی است. با این حال، هر کسی که بدون تهویه مطبوع زمان می‌گذراند، زیاد عرق می‌کند، ورزش می‌کند یا در فضای باز کار می‌کند، ممکن است از نوشیدن نوشیدنی‌های الکترولیتی بهره‌مند شود

همچنین می‌توانید با خوردن غذاهای مناسب، مواد معدنی از دست رفته خود را جبران کنید. سوپ‌های شور مانند سوپ مرغ و همچنین تنقلات مانند آجیل، پنیر، ترشی‌ها، چیپس سیب‌زمینی و پرچل‌ها منابع خوبی از سدیم هستند. موزها حاوی پتاسیم زیادی هستند. شیر، قارچ‌ها و آووکادو نیز پتاسیم دارند و آووکادو همچنین دارای سدیم و منیزیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا