موضوع مقاله تحقیقاتی اولین گام در نوشتن مقاله است. انتخاب موضوع تحقیق برای بسیاری از افراد ، چالش برانگیز است.در این مقاله نکات و توصیه هایی را به اشتراک می گذاریم که به شما کمک می کند روند انتخاب موضوع را به راحتی طی کنید.شما میتوانید برای خرید کتاب زبان اصلی دانشگاهی یا دانلود پایان نامه و مقاله خارجی در هر تخصصی در منابع علمی معتبر مانند پایگاههای داده علمی مانند PubMed، Springer، IEEE Xplore، Elsevier و Scopus و … درخواست تهیه و دانلود منابع به زبان اصلی را در سایت فایلسو ثبت نمایید.
راهکار های انتخاب موضوع مقاله و پایان نامه
۱٫مشورت با متخصصان برای انتخاب موضوع
ابتدا، با همکاران، مانند اعضای گروه تحقیقاتی خود و استاد راهنما ، صحبت کنید تا ایده ها را برانگیخته، زوایای جدید برای تحقیق را آشکار کنید، و شکاف های دانش در ادبیات موجود را برجسته کنید. از تخصص همکاران ارشد استفاده کنید: با آنها صحبت کنید، سؤال بپرسید و گوش دهید.
همانطور که موضوعات بالقوه را شناسایی می کنید، از این واقعیت غافل نشوید که شاید برای چندین سال، در مورد موضوع پایان نامه و مقاله انتخاب شده، تحقیق خواهید کرد. در حالت ایدهآل، موضوعی را انتخاب میکنید که اکنون واقعاً به آن علاقه دارید و در آینده نیز به این کار ادامه خواهید داد.
۲٫نقش بررسی ادبیات و مقالات در انتخاب موضوع
هنگامی که ایده تحقیق خود را دارید – یا حداقل لیست کوتاهی از احتمالات – باید به طور روشمند ادبیات موجود در مورد موضوع مقاله را مرور کنید. این به شما کمک میکند تا با جدیدترین تفکرات آشنا شوید، مشخص کنید چه چیزی ایده شما را متفاوت میکند و روشن کنید که چگونه دانش فعلی را گسترش میدهد.
کلمات کلیدی را در موضوع پایان نامه و مقاله خود شناسایی کنید و از آنها در جستجوهای ادبیات خود استفاده کنید. منابع متعددی در اختیار شما هستند: برخی منبع باز هستند و برخی دیگر از طریق کتابخانه دانشگاه شما قابل دسترسی خواهند بود. Wiley Online Library، JSTOR، ResearchGate و EBSCO نقاط شروع مفیدی هستند و حاوی میلیونها مقاله مجلات و کتاب الکترونیکی هستند. پایگاههای اطلاعاتی تخصصی، مانند Medline و Project Muse، به بهبود جستجو در زمینههای موضوعی خاص کمک میکنند.
فراموش نکنید که از سیستم عامل های رسانه های اجتماعی مانند توییتر و لینکدین استفاده کنید. ناشران Gold Open Access مانند Hindawi که دسترسی رایگان به همه ارائه می دهند، به طور منظم مقالات با تاثیرگذاری بالا و آخرین تحقیقات در زمینه های تخصصی را در کانال های اجتماعی خود به اشتراک می گذارند.
همانطور که ادبیات را مرور می کنید، روشمند باشید: موضوعات را شناسایی کنید، به دنبال شکاف های دانش باشید و روش ها و نتایج قبلی را ارزیابی کنید. از خودت بپرس:
نظریه ها و آخرین تفکرات فعلی چیست؟
بحث ها چیست؟
آیا موضوع تحقیق بحث برانگیز است؟
اگر چنین است، پیامدهای موضوع مقاله و پایان نامه در دانشگاه و جامعه بزرگتر چیست؟
به یاد داشته باشید که ذهن خود را باز نگه دارید: بررسی ادبیات ممکن است یافته های غیرمنتظره ای را به همراه داشته باشد که باعث شود بخواهید ایده خود را مجدداً بیندیشید یا حتی مسیری کاملاً جدید را در پیش بگیرید.
۳٫تهیه چک لیست سوالات کلیدی
تهیه یک چک لیست از سوالات کلیدی به شما کمک می کند تا در مسیر مرور ادبیات و اصلاح ایده خود در مسیر درست قرار بگیرید. سوالات می تواند شامل موارد زیر باشد:
آیا موضوع پیشنهادی من خیلی وسیع است یا خیلی محدود؟
آیا مهم و جالب است؟
پیامدهای تحقیق من چه می تواند باشد؟
چگونه با دانش موجود مطابقت دارد و / یا آن را به چالش میکشد؟
چک لیست خود را در طول فرآیند از ایده های اولیه تا انتخاب موضوع نهایی در دسترس نگه دارید.
انتخاب موضوع پایان نامه و مقاله
درباره مجله مناسب برای انتشار مقاله خود فکر کنید. هدف قرار دادن مجله مناسب برای انتشار کار شما – مجله ای که مناسب موضوع مقاله باشد – برای موفقیت آینده مهم خواهد بود. اگر قبلاً مجله ای در ذهن دارید، آنچه را که منتشر می کنند بررسی کنید و با فرآیندهای ارسال آنها آشنا شوید. اگر هنوز به دنبال مجله ای برای چاپ دستنوشته خود هستید، حتماً اهداف و دامنه یک مجله را بخوانید تا تصمیم بگیرید که آیا مناسب برای تحقیق و موضوع مقاله شما است یا خیر. انتخاب موضوع مقاله تحقیقاتی نیازمند تلاش است، اما مسیر مشخصی برای دنبال کردن وجود دارد.
استفاده از تخصص اطرافتان، بررسی روشمند ادبیات موجود و حفظ ذهن باز به شما کمک می کند موضوعی را انتخاب کنید که مهم، مرتبط و جذاب باشد – هم برای خوانندگان تحقیق شما و هم برای خودتان.